Wednesday, January 21, 2009

Wow ! Wow ! Medical Card Takaful Ikhlas serendah RM 257.00 Setahun


wow ! wow ! murahnya ...dengan perkhidmatan Hospital Panel diseluruh negara

anda tidak perlu bimbang tentang kos rawatan anda....!!!


Tawaran kami serendah rm 257.00 setahun maklumat lanjut hubungi kamarul 019 - 303 9645


(Gambar diantara hospital panel )

Anda tidak bersendirian , hanya tumpukan perhatian kepada pemulihan dan selebihnya kami di Takaful Ikhlas akan uruskan.


Lagi pengiktirafan untuk Takaful Ikhlas

January 09, 2009 19:33 PM

Takaful Ikhlas Wins BrandLaureate-SME Chapter Award 2008
By: Ramjit-->

KUALA LUMPUR, Jan 9 (Bernama) -- Takaful Ikhlas Sdn Bhd, provider of financial protection guided by Islamic principles and values, has won "The BrandLaureate - SMEs Chapter Award 2008.

The company, into its sixth year of operations, clinched the award For "Best Brands in Product Branding, Consumer - Healthcare Insurance.Commenting on the award, chief executive officer Syed Moheeb Syed Kamarulzaman said it could serve as a platform for the company to promote Takaful Ikhlas in local and international levels."We have plans to penetrate the international market in the next few years," he said in a statement.

The award, introduced by the Asia Pacific Branding Federation, was presented by Second Finance Minister Tan Sri Nor Mohamed Yakcop.Takaful Ikhlas has more than 5,000 agents with branches in Kuala Lumpur, Kota Baharu, Sungai Petani, Johor Baharu, Kuching, Melaka, Kota Kinabalu, Kuantan, Ipoh and Putrajaya.

The company is a wholly-owned subsidiary of MNRB Holdings Bhd.Permodalan Nasional Bhd, the country's biggest fund manager, is the major shareholder of MNRB which is listed on the main board of Bursa Malaysia Securities Bhd.-- BERNAMA

Perbezaan diantara Takaful dan Insurans

Sebenarnya perbezaan amalan perniagaan yang dijalankan oleh pengendali takaful dan syarikat insuran adalah dari segi Pelaburan dan konsep penjaminan .Urusniaga takaful hanya dibenarkan untuk melabur dana yang diterima daripada peserta dalam pelaburan yang dibenarkan oleh syariah.

Dalam perkara penjaminan, yang menjamin peserta - peserta takaful bukanlah syarikat takaful tetapi kalangan para peserta itu sendiri .

Segala bayaran yang dikeluarkan daripada tabung yang telah terkumpul.Sedangkan pengendali takaful hanya berfungsi sebagai pengusaha tabung wang peserta - peserta takaful.

Konsep ini berbeza daripada syarikat insuran konvensional dimana syarikat insuran itu sendiri yang menjamin peserta - peserta insurans.

Sistem saling bantu - membantu yang menjadi teras kepada prinsip insurans, pada dasarnya tidak bercanggah dengan syariah.Apa yang membezakannya ialah
wujudnya unsur - unsur yang merosakkan kontrak tersebut.

Ulama telah sepakat menyatakan perlindungan kepada anggota masyarakat bagi menghadapi kemungkinan bencana. Ini boleh diselaraskan dengan kehendak syariah melalui TAKAFUL .

Sidang pembaca sekalian kenapa masih membungkam ? bukankah sudah terbukti kini dengan kegawatan ekonomi dan keruntuhan sistem kewangan konvensional adalah dalil tentang keutuhan sistem yang diasaskan oleh ISLAM ?

HALAL DAN HARAM BUKAN SEKADAR MAKAN DAN MINUM !

FIKIR - FIKIRKANLAH....SELAMAT BERAMAL...